HockeyNews
PLUS

Omvända roller för Rakhshani

(7464) Rhett Rakhshani
Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2019

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG. Ifjol var han med och slog ut Frölunda med Malmö – i år står Rhett Rakshani på andra sidan och ska besegra Malmö. 

– När jag började förbereda mig för serien tittade jag tillbaka på förra året och vad som hände där, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Rhett Rakhshani var med och slog ut Frölunda med Malmö i kvartsfinalen ifjol. Han var dessutom en av spelarna som klev fram och bidrog offensivt för Malmö då. I år är han i omvända roller och ska besegra Malmö med Frölunda. 

– Det är ganska intressant. När jag började förbereda mig för serien tittade jag tillbaka på förra året och vad som hände där. Det kommer nog vara en liknande strategi från Malmö i år. Att vara på den andra sidan är förstås speciellt, men de har ett helt nytt lag och det har vi med. Det är två nya lag med samma logotyper, säger han. 

LÄS MER: Frölundabacken: "Inte svår att förhandla med"

Därför har han också full koll på hur Malmö spelar och vad som krävs för att slå dem. 

– Vi kan förvänta oss att de kommer jobba väldigt hårt. Det är ett lag du måste respektera, för de jobbar stenhårt varje kväll. Det handlar om att ta kampen framför målen och den som gör det bäst kommer vinna, säger han.

Rhett Rakhshani stod för 21 poäng på 38 matcher för Frölunda i grundserien, men lagom till slutspelet tycker han att han hittade formen. 

– Det kändes bra precis där innan grundserien tog slut, så jag hoppas jag kan fortsätta på det spelet. Vi har haft en tid utan matcher här nu, så jag ser verkligen fram emot att spela igen, säger han. 

Den amerikanske forwarden börjar bli erfaren i svenska slutspelssammanhang. Det här är hans sjätte SM-slutspel och säsongen 2014/2015 var han med och vann guld med Växjö, något han tar nytta av nu. 

– Bara att veta vad som krävs fysiskt och psykiskt är väldigt betydelsefullt för mig. Jag vet hur man förbereder sig för ett slutspel här nu, men handlingar väger tyngre än ord, så det gäller att göra det också. Om du inte leder laget på isen, så betyder det ingenting. Jag vill vara en av de som leder vår offensiv, säger han. 

Rhett Rakhshani börjar bli erfaren slutspelsspelare. Foto: Bildbyrån

Hur stor är skillnaden mellan grundserie och slutspel?

– Det är helt klart ett snäpp upp i intensitet. Spelet blir mycket tajtare än i grundserien, så det gäller att vara redo när man får pucken. Så många små saker kan hända där ute och varje centimeter betyder väldigt mycket. Varje skott du blockar, varje mål du gör och varje fin passning du slår betyder så mycket. Jag ser verkligen fram emot det.

LÄS MER: Carnbro: Djupdykning inför FHC–MIF

Frölunda har haft ett väldigt bra powerplay mot Malmö i år. Faktum är att laget gjort mål i 28,57 procent av sina powerplay mot Skåningarna. Men Rhett Rakhshani är noga med att poängtera att det inte betyder något nu. 

– Varje match har sitt egna lilla liv, så det betyder inget nu. Men det är klart att special teams kommer bli viktigt. Vi har jobbar hårt och känner oss väl förberedda i de spelformerna, säger han. 

Hur har träningsveckan varit i övrigt?

– Det har varit en bra vecka, som kombinerats med hårt jobb och och vila. Jag tycker att ledarstabens upplägg har varit bra och känner mig redo för att dra igång. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!